Carrot cake wafels
Deze wafels zijn lekker smeuïg en zo gemaakt! Qua smaak en structuur komt het toch aardig in de buurt van een carrot cake. De sinaasappel yoghurt zorgt voor een lekkere frisse smaak bij de kruidige wafels, een perfecte combinatie!
En mocht je wat wafels overhouden, ook de volgende dag zijn ze nog lekker. Verwarm ze dan even kort in de magnetron of in de oven.
Dit heb je nodig (voor ongeveer 8 wafels)
- 250 gram volkoren speltmeel
- 50 gram amandelmeel
- 200 ml melk
- 200 gram wortels, fijn geraspt
- 4 eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eetlepel speculaaskruiden
- 100 gram rozijnen
- 6 eetlepels Griekse yoghurt
- rasp én sap van een halve sinaasappel ( of meer naar smaak)
- walnoten
- wafelijzer en wat olijfolei om het in te vetten
Zo maak je het
- Meng in een kom de beide meelsoorten met de speculaaskruiden en het bakpoeder
- Klop de eieren in een andere kom. Meng de eieren door het meelmengsel
- Voeg de wortel en de rozijnen toe aan het beslag en meng goed door elkaar
- Meng voor de sinaasappel yoghurt de rasp en het sap van een sinaasappel door de yoghurt en voeg als laatste wat walnoten toe
- Verwarm de wafelijzer en vet deze in met olijfolie. Giet het beslag in de wafelijzer en bak in ongeveer wafels in 5 minuten gaar
- Serveer de wafels met de yoghurt en geniet!