Amandelmuffins met appel & bosbessen
Bak deze muffins in het weekend en je hebt er de hele week plezier van! Je kunt afwisselen met ander fruit en voeg bijvoorbeeld noten toe. Op deze manier kun je elke keer iets anders neerzetten met 1 simpel recept.
Je hebt nodig ( voor ongeveer 6-8 muffins):
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 rijpe banaan , fijn geprakt
- 100 gram amandelmeel
- 80 ml olijfolie
- 1 ei
- 1 appel geschild en in stukjes gesneden
- 2 handjes bosbessen (of meer naar smaak)
- 3 eetlepels maple siroop
- Ingevette muffinvorm (of bekleed met bakpapier)
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Meng de beide meelsoorten door elkaar
- Voeg de banaan, het ei, olie en de maple siroop toe en meng goed door elkaar
- Meng de appel door het beslag en verdeel het vervolgens over de muffinvormpjes
- Verdeel de bosbessen over de muffins en druk even goed aan. Plaats de muffins in de oven voor ongeveer 20 minuten