Bananenbrood met speculaaskruiden
Je kunt nooit genoeg variaties hebben van bananenbrood! Naast dat het gewoon heel lekker is het namelijk super makkelijk te maken en ook zeker een paar dagen goed te bewaren. Ideaal om in het weekend te maken zodat je de rest van de week een lekker tussendoortje hebt.
Door speculaaskruiden aan het beslag toe te voegen, krijg je een iets kruidiger bananenbrood. Heerlijk voor tijdens de herfst!
Dit heb je nodig:
- 150 gram volkoren speltmeel
- 3 eieren
- 3 rijpe bananen
- 50 gram dadels
- Handje blauwe bessen ( vers of diepvries
- Handje pecannoten in grove stuken gehakt
- Eetlepel speculaaskruiden ( of meer of minder naar smaak)
- 2 tl bakboeder
- Cakeblik bekleed met bakpapier of ingevet
- Staafmixer of keukenmachine
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Pureer de bananen en de dadels glad in de keukenmachine
- Klop in de eieren luchtig en meg de bananenpuree hierdoor heen
- Voeg tot slot het speltmeel en de speculaaskruiden toe
- Meng goed door elkaar totdat je een egaal mengsel hebt
- Meng de blauwe bessen en gedeelt van de pecannoten door het beslag en giet het in je cakeblik
- Verdeel de overige noten over het beslag en plaats in de oven voor ongeveer 40 minuten. Als je er een saté prikker in prikt en hij komt er droog uit dan is je bananenbrood klaar. Is dat niet het geval laat het er dan nog 5 minuten in staan en controleer weer.