Bloemkoolcouscous met gekruide kippendij
Je kunt de bloemkool ‘couscous’ natuurlijk zelf maken door een bloemkool in de keukenmachine fijn te malen. Maar tegenwoordig kun je het , bij de meesten supermarkten, ook kant en klaar kopen. Dus voor de dagen dat je geen tijd óf geen zin hebt kun je dit heel goed gebruiken in onderstaand recept.
Je hebt nodig (voor 2 personen):
- 400 gram bloemkoolcouscous ( zelf gemaakt of kant en klaar)
- 2 tomaten in blokjes gesneden
- 2 paprika’s in blokjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- Teentje knoflook
- 2 stuks kippendij
- Koriander naar smaak
- Ras el hanout
- Halve limoen
- Olijfolie
En zo maak je het:
- Kruid de kippendij naar smaak met de ras el hanout kruiden
- Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en bak de kippendij
- Als de kippendij nog ongeveer 6 minuten moet bakken, fruit dan de ui en het teentje knoflook in wat olijfolie op laag vuur
- Voeg wat ras el hanout (naar smaak) toe en doe er vervolgens de paprika, tomaat en bloemkoolcouscous bij en bak in ongeveer in 2- 4 minuten beetgaar
- Serveer de kip met de bloemkoolcouscous en serveer (royaal) met koriander en een partje limoen