Bosbessenmuffins
Maak van deze bosbessen muffins vooral lekker veel want je kunt ze prima invriezen! Op deze manier heb je altijd een verantwoord én lekker tussendoortje in huis.
Je hebt nodig ( voor ongeveer 12 stuks):
- 200 gram volkoren (spelt)meel
- 120 ml melk
- 1 rijpe banaan
- 75 ml kokosolie
- 2 eieren
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 2 theelepels bakpoeder
- Handje Bosbessen of blauwe bessen ( verse of uit de diepvries)
- Muffinvorm bekleed met bakpapier of goed ingevet
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Prak de banaan fijn ( of gebruik je keukenmachine / staafmixer hiervoor
- Meng goed met de overige ingrediënten, behalve met de bosbessen, tot je een glad beslag hebt
- Giet het beslag in de muffinvorm ,verdeel de bosbessen over het beslag en plaats voor ongeveer 20 minuten in de oven
- Als je twijfelt of ze wel of niet gaar zijn; prik een sateprikker in een van de muffins en als deze er droog uitkomt zijn ze gaar!