Bountyrepen
Chocola én kokos, de perfecte combinatie als je het mij vraagt. Maar de bounty uit de winkel valt helaas niet in de categorie ‘verantwoord tussendoortje’. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een recept voor een gezondere variant en die hebben we gevonden! Na wat kleine aanpassingen, testbakken én proeven is dit het resultaat.
Voor dit recept heb je wel een staafmixer of keuken machine nodig.
Dit heb je nodig:
Voor de bodem:
- 10 medjouldadels ( zonder pit)
- 60 gram geraspte kokos
- 60 gram havermout
- 2 theelepels cacaopoeder
Voor de kokoslaag:
- 50 gram cashewnoten ( liefst onbewerkte)
- 90 gram geraspte kokos
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
Voor de ‘karamel’ laag:
- 7 medjouldadels ( zonder pit)
- 5 eetlepels water
Voor de chocolade laag:
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- 4 eetlepels cacopoeder
- 1 eetlepel (kokosbloesem)suiker
Cakeblik bekleed met bakpapier
En zo maak je het:
- Meng alle ingrediënten voor de bodem met een staafmixer of keukenmachine tot een plakkerig geheel. Verdeel dit over de bodem van het cakeblik, druk goed aan en zet weg in de koelkast.
- Voor de kokos laag maal je de geraspte kokos, cashewnoten en kokosolie, met de staafmixer of keukenmachine, tot je een kruimelig mengsel hebt. Verdeel dit over de bodem, druk weer goed aan en zet weg in de koelkast.
- Dan de ‘karamel’ laag: maal de dadels met water fijn tot je een zachte smeuïge substantie hebt. Verdeel dit over de kokos laag en zet je cakeblik vervolgens in de vriezer.
- Tot slot de chocolade laag: meng de cacaopoeder met de gesmolten kokosolie en de (kokosbloesem) suiker.
- Verdeel de chocola over de karamel laag en laat het minstens 2 uur opstijven in de vriezer.
Laat het even op kamertemperatuur komen, snij in kleine blokjes en enjoy !