Brcoccoli pasta met ansjovis
Dit is zo’n recept wat niet heel bijzonder lijkt, totdat je het proeft! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het staat binnen 30 minuten op tafel. Dus ideaal voor drukke dagen.
Je hebt nodig ( voor 2 personen):
- 1 grote broccoli
- 1 blikje ansjovis in olie
- 1 eetlepel kappertjes
- 3 tenen knoflook
- Parmezaanse kaas
- Glas water
- 200 gram volkoren penne
- Keukenmachine of staafmixer
En zo maak je het:
- Snijd de roosjes van de broccoli en houd deze apart
- Snijd de stronk van de broccoli in stukken en doe deze in de keukenmachine
- Voeg de ansjovis ( met de olie), kappertjes en knoflook toe en maal alles tot een fijne puree
- Kook ondertussen de pasta al dente en voeg tegen het einde van de kooktijd de broccoliroosjes toe en kook deze beetgaar
- Verwarm wat olie in een hapjespan en voeg de broccolipuree , samen met een glas water toe en roer even goed door. Laat het een minuutje koken en daarna zachtjes sudderen
- Giet de pasta en de broccoli af en bewaar een kopje van het kookwater
- Voeg een ( of 2) flinke handen Parmezaanse kaas aan de saus toe, indien nodig wat van het kookwater en roer goed door
- Meng de pasta door de saus en breng op smaak met peper. Zout is door het gebruik van de ansjovis niet nodig
- Serveer eventueel nog met wat Parmezaanse kaas en geniet!