Cake met appelmoes
Ik had laatst wat appelmoes over en tja daar moet dan toch wat mee gemaakt worden. Zie hier het resultaat, een lekker tussendoortje.
Let er wel op dat je ongezoete appelmoes gebruikt. Je kunt het zelf maken maar steeds meer merken verkopen ook ongezoete appelmoes, scheelt weer wat tijd!
De cake is ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast maar je kunt het ook heel goed invriezen. Snijd de cake dan alvast in plakjes, dan kun je het per keer er uithalen en heb je voor elke dag een lekker tussendoortje!
Dit heb je nodig:
- 150 gram volkoren speltmeel
- 200 gram ongezoete appelmoes
- 3 eieren
- 1 appel, in stukjes gesneden
- 50 gram rozijnen
- 50 gram noten, grof gehakt (bijvoorbeeld walnoten of pecannoten)
- 2 theelepels kaneel (of meer naar smaak)
- 2 theelepels bakpoeder
- Cakeblik ingevet of bekleed met bakpapier
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Klop de eieren luchtig en meng met de appelmoes
- Meng het meel met de bakpoeder en kaneel
- Roer de noten, rozijnen en stukjes appel door het beslag en giet het in de cakevorm
- Plaats in de oven voor 20 –25 minuten