Chicken parmigiana
Dit recept was zó lekker (en best makkelijk te maken), dat ik het maar liefst 2 x in 1 week heb gemaakt. Niet alleen ik was enthousiast; ook de gasten hebben geholpen de ovenschaal helemaal leeg te eten. Ideaal voor als je eens echt lekker wilt eten dus!
Ingredienten (voor 2 personen)
- 2 grote kipfilets
- 2 eieren, geklutst
- 75 paneermeel
- 75 gram parmezaanse kaas, geraspt
- 1/2 pot passata (700 ml)
- 1 tl suiker
- 1 el gedroogde oregano
- 2 teentjes knoflook (gesneden)
- 1 tl olijfolie
- 60 gram mozzarella, in stukken
Bereiding
Zet de oven op 200 graden. Mix de helft van de parmezaanse kaas met het paneermeel op een plat bord of in een grote kom. Giet de eieren in een (aparte) kom of groot bord met rand en kluts deze. Snijd de kipfilets doormidden (zodat je twee platte helften krijgt). Bedek deze met folie en rol ze vervolgens extra plat met een deegroller (of sla er met een bakpan op, dat werkt ook;-)). Haal ze door het geklutste ei en vervolgens door de mix van parmezaanse kaas en paneermeel. Laat ze even rusten op een bord.
Verhit vervolgens de olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook toe, en daarna de passata, oregano en suiker. Laat op laag vuur even vijf minuten koken. Roer regelmatig. Bak vervolgens de kipfilets 5 minuten aan elke zijde (keer regelmatig om).
Giet de passata in een grote ovenschaal en leg hier de kipfilets op. Bedek met de mozzarella en de rest van de parmezaanse kaas en zet de ovenschaal nog 5 minuten in de oven, totdat de kaas goud kleurt. Serveer met een grote schaal ovengroenten of salade en enjoy!
Eet smakelijk!