Courgette ovenschotel
Ovenschotels zijn ideaal voor drukke dagen. Terwijl de oven zijn werk doet houd jij tijd over voor andere zaken. Serveer met een stukje kabeljauw of kip en je hebt een complete maaltijd. En als je echt makkelijk wilt doen bereid je dit ook in de oven, dan heb je helemaal geen pannen nodig!
Je hebt nodig ( voor 2 personen):
- 2 courgettes in plakken gesneden ( ongeveer 1 cm)
- Pakje pastasaus met basilicum ( 390 gram)
- 2 bollen mozzarella
- Teentje knoflook ( geperst)
- Zout & peper
- Ovenschaal
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Doe de pastasaus in een kommetje en meng hier de knoflook door heen
- Schep een klein beetje van de saus in de ovenschaal zodat de courgette straks niet aanbakt
- Verdeel een laag courgette plakken over de bodem , verdeel over de plakken een beetje saus zodat dit net bedekt is
- Snijd of scheur de mozzarella in stukjes en verdeel dit over de courgette. Voeg naar smaak zout & peper toe
- Herhaal bovenstaande stappen. Afhankelijk van de grote van je ovenschaal kun je meerdere lagen van de courgettetorentjes maken
- Zet in de oven voor 20-30 min. De courgette mag nog wel een bite hebben dus bak het niet helemaal zacht