Cranberry – havermoutkoekjes
Deze cranberry – havermout koekjes zijn een ideaal tussendoortje om mee te nemen naar je werk of tijdens een dagje uit! Verwacht geen knapperig koekje maar eerder een smeuïg koekjes , fris door de cranberries en door de pecannoten zit er toch een bite in. Bak er gelijk wat meer en vries ze in, zo heb je altijd een lekker én verantwoord tussendoortje in huis.
Dit heb je nodig:
- 135 gram havermout
- 120 gram gedroogde cranberries
- 70 gram pecannoten, grof gehakt
- 50 gram kokossnippers (ongezoet)
- 3 rijpe bananen, fijngeprakt
- 60 ml kokosolie, gesmolten
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1 eetlepel maple siroop
- 1 theelepel vanille-extract
- bakplaat bekleed met bakpapier
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Meng in een grote kom de havermout, lijnzaad, pecannoten,, kokossnippers, en de gedroogde cranberries met de geprakte bananen
- Voeg de gesmolten kokosolie, vanille – extract en de maple siroop toe en meng goed door elkaar
- Maak met een ijsschep (of twee lepels) bolletjes van het mengsel op de bakplaat. De ‘koekjes’ lopen niet uit dus je hoeft er geen extra ruimte tussen te laten. Afhankelijk van hoe groot je de bolletjes maakt kun je ongeveer 10-15 koekjes uit het beslag halen
- Zet de koekjes in de oven en laat ze in ongeveer 25 minuten goudbruin bakken