Dutch baby met kersen
Een ‘Dutch Baby’is een soort pannenkoek uit de oven. Het oorspronkelijke recept bevat veel bloem en suiker. Maar wij hebben dit vervangen door volkorenspeltmeel en geen suiker gebruikt in het beslag. Hierdoor is het een stuk voedzamer maar minstens net zo lekker!
En het fijne is, door te variëren met de toppings kun je meerdere varianten van een Dutch baby serveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Dutch baby met gebakken peer & Kardemom of een met een compote van blauwe bessen?
Dit heb je nodig (voor 2 personen):
- 100 gram volkoren speltmeel
- 150 ml melk
- 3 eieren
- snuf zout
- 1theelepel vanille extract
- kaneel naar smaak
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 200 gram kersen (diepvries)
- 200 gram Griekse yoghurt
- 2 el geroosterd amandelschaafsel
- eventueel wat poedersuiker
- Dichte taartvorm of een ronde ovenbestendige schaal ( doorsnede ongeveer 22cm)
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Meng in een kom het meel met het zout en maak een kuiltje in het midden.
- Klop de eieren met de melk en het vanilleextract.
- Giet dit vervolgens bij het meel, voeg naar snaak kaneel toe en roer vanuit het midden tot een egaal beslag. Laat dit even rusten.
- Giet de olie in de taartvorm of ovenschaal en plaats in het midden van de oven voor ongeveer 5 minuten zodat de olie goed heet kan worden.
- Als de olie goed heet is giet dan het beslag in de schaal en bak de pannenkoek in ongeveer 20-25 minuten tot de randen opbollen en goudbruin kleuren
- Verwarm ondertussen de kersen met een klein beetje water in een pan.
- Bestrooi de Dutch baby met het amandelschaafsel en eventueel nog wat poedersuiker.
- Serveer met de kersen en de Griekse yoghurt!