Espresso brownies
Als je op zoek bent naar iets zoets wat niet gelijk heel ongezond is, dan is dit hét recept voor je. En de combinatie chocola en koffie is écht heerlijk ( zelfs als je geen koffie lust)! Behalve voor gewoon bij de thee is dit ook heel geschikt als dessert, serveer er dan wat rood fruit bij en je hebt gegarandeerd een heerlijke afsluiter van je diner.
Je hebt nodig:
- 125 gram pure chocola ( minstens 70%)
- 3 eieren, eiwitten en dooiers gescheiden
- 50 gram amandelschaafsel
- 50 gram cashewnoten
- 75 ml espresso
- 30 ml kokosmelk
- ½ theelepel vanille extract
- 2 eetlepels ahornsiroop
- Keukenmachine of staafmixer
- Klein bakblik bekleed met bakpapier
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Smelt de chocola en laat iets afkoelen
- Doe de cashewnoten in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de eierdooiers,het amandelschaafsel én de espresso toe en meng goed door elkaar
- Voeg de gesmolten chocola toe en roer tot je een dikke massa hebt
- Klop de eiwitten stijf en meng dit voorzichtig door het chocolademengsel heen
- Giet het beslag in de bakvorm en plaats in de oven voor ongeveer 25 minuten
Laat het goed afkoelen en snijd in kleine blokjes. Deze brownies zijn ook goed in te vriezen mocht je je kunnen beheersen!