Havermoutpannenkoekjes
Wij krijgen zoveel leuke reacties op het recept voor banaanpannenkoekjes dat we nog iets lekkers voor jullie hebben; havermoutpannenkoekjes. Gewone pannenkoeken worden vaak gemaakt van meel i.p.v. bloem, wel heel lekker maar niet bepaald voedzaam. Havermout zorgt voor een lang verzadigend gevoel, dus je begint je dag al goed!
Onderstaand recept is ruim voldoende voor 2 personen en wat je overhoudt kun je bewaren voor de volgende dag óf je vriest het in.
Dit heb je nodig ( voor 2/3 personen):
- 125 gram fijne havermoutvlokken
- 250 ml melk
- 1 ei, gescheiden
- Theelepel baking soda
- Kaneel naar smaak
- Roomboter of olijfolie om in te bakken
Voor erbij:
- Griekse yoghurt
- Fruit naar keuze ( bijvoorbeeld gebakken appel, banaan, blauwe bessen, aardbeien)
- Geraspte pure chocola, kokos, ahornsiroop
En zo maak je het:
- Meng in je keukenmachine of blender de havermout met de melk, de eidooier en kaneel naar smaak
- Klop in een aparte kom het eiwit stijf en meng dit voorzichtig door het havermoutmengsel
- Voeg tot slot de baking soda toe, roer nog even kort door elkaar ( niet lang want heb je geen luchtig beslag meer)
- Verhit wat roomboter of olijfolie in een koekenpan en giet per pannenkoek een lepel beslag in de pan. Afhankelijk van de grote je koekenpan kun je ongeveer 3 stuks tegelijk bakken
- Garneer met Griekse yoghurt, fruit en eventueel wat pure chocolade en / of kokos en eventueel een klein beetje ahornsiroop