Havermouttaartje met rood fruit
De bodems voor deze taartjes zijn heel goed in te vriezen. Dus maak er een paar op voorraad en haal het de avond van te voren uit de vriezer en laat het ontdooien in de koelkast. Zo kun je zélfs op een drukke dag ontbijten met een eigengemaakt taartje!
Mocht je geen eenpersoons taartvormen hebben dan kun je het ook heel goed maken in een muffinvorm (Dan kun je uit het recept 4 taartjes maken).
Dit heb je nodig ( voor 2 taartjes) :
Deeg:
- 100 gram havermout
- 3 eetlepels maple syrup ( of honing)
- 2-3 eetlepels gesmolten kokosolie
- 1 theelepel kaneel
- Snufje zout
Vulling:
- Kwark of stevige kokosyoghurt
- Vers (rood) fruit,
- 2 eenpersoons taartvormen bekleed met bakpapier of een muffinvorm
En zo maak je het:
- Meng alle ingrediënten voor het deeg goed door elkaar
- Zet het mengsel in de koelkast voor 15-30 minuten om af te laten koelen en het steviger te maken. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden
- Verdeel de havermout over de bakvormen en druk stevig aan zodat de onderkant en zijkanten mooi bedekt zijn
- Zet de havermout gebakjes zo’n 15 -20 minuten in de oven. Laat ze daarna zo’n 5-10 minuten afkoelen (dan worden ze stevig) en haal ze vervolgens voorzichtig uit de vorm
- Vul het taartje met kokosyoghurt of kwark en vers fruit