Homemade bonbons
Deze bonbons zijn zó ontzettend lekker, zo lekker dat het zonde van de tijd is om er veel woorden aan te besteden. Ik zou zeggen haal alle ingrediënten in huis en ga aan de slag!
Dit heb je nodig:
- 100 gram pure chocola ( 80%)
- 200 gram kokosmelk, en dan het ‘harde gedeelte’ dus wat bovenin het blik zit
- 2 eetlepels kokosolie
- 4 eetlepels pindakaas ( van 100% pinda’s gemaakt)
- Halve eetlepel cacaopoeder
- 1 theelepel vanille extract
- ijsblokjes vorm met 12 vakjes
En zo maak je het:
- Smelt 50 gram van de chocola zachtjes in een steelpan. Voeg 1 eetlepel kokosolie toe en roer goed door elkaar.
- Verdeel het chocolademengsel over de ijsblokjesvorm
- Maak je pan schoon en doe hierin het harde gedeelte van de kokosmelk ( dit is de bovenste laag) en de overige chocolade. Laat smelten en voeg dan 1 eetlepel kokosolie, de cacaopoeder en het vanille extract toe
- Zet het vuur uit en meng de pindakaas goed door het chocolademengsel. Let erop dat je een mooi ‘beslag’ krijgt
- Verdeel dit mengsel over de chocolade in de ijsblokjesvorm ( dit gaat het beste met een klein lepeltje)
- Zet je bonbons 2-3 uur in de vriezer. Daarna kun je ze uit de vorm halen, iets laten ontdooien en genieten! Mocht je niet alles opgegeten hebben bewaar de bonbons dan in de vriezer