Kersen Clafoutis
Taart als ontbijt gaat wat mij betreft nooit vervelen. Deze kersen clafoutis staat binnen 10 minuten in de oven en het enige wat je hoeft te doen is alles in een kom door elkaar mengen. Super makkelijk te maken en nog belangrijker, heel lekker!
Je hebt nodig:
- 4 eetlepels amandelmeel
- 2 eieren
- 1 (rijpe) banaan, fijngeprakt
- 200 gram (diepvries) kersen
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel bakpoeder
- Griekse yoghurt
- Kleine springvorm ( 20cm) of ovenschaal bekleed met bakpapier
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Klop de eieren los en meng met de fijngeprakte banaan
- Meng het ei – banaan mengsel met het amandelmeel, bakpoeder en het vanille extract
- Giet het beslag in de springvorm (of in je ovenschaal) en verdeel de kersen erover. Druk ze lichtjes in het beslag
- Plaats de clafoutis in de oven voor 20-25 minuten
- Serveer met wat Griekse yogurt en geniet van je ontbijt!