Kruidige worteltaart uit de oven
Nu het weer wat kouder wordt begin ik de dag graag met een warm ontbijt. En met deze ontbijttaart krijg je gelijk wat groenten binnen! Laat je hierdoor echter niet afschrikken, je proeft de wortel niet terug maar het zorgt wel voor een lekker zoete smaak.
Het recept is voldoende voor 6 porties en is heel goed een paar dagen te bewaren in de koelkast (en ook koud erg lekker)!
Dit heb je nodig ( voor 6 porties):
- 250 gram havermout
- 200 gram geraspte wortel
- 450 ml melk
- 60 gram rozijnen
- 50 gram walnoten, grof gehakt
- 50 gram pompoenpitten
- 1 ½ theelepel bakpoeder
- 2 theelepels kaneel (of meer naar smaak)
- 1theelepel kardemom
- klein stukje geraspte gember (ongeveer 2 cm)
- 2 eetlepels honing
- Eventueel Griekse yoghurt voor erbij
- Ovenschaal ingevet of bekleed met bakpapier
En zo maak je het:
- Meng alle ingrediënten, behalve de noten en de honing, in een kom en meng goed door elkaar
- Giet het ‘beslag’ in de ovenschaal
- Meng de walnoten en de pompoenpitten met de honing en verdeel over het wortelbeslag
- Plaats in de oven voor ongeveer 34-40 minuten
- Laat het 10 minuten afkoelen zodat de ‘taart’ wat steviger wordt
- Serveer er eventueel wat Griekse yoghurt bij