Kwarkbroodjes met cranberries en chocola
Deze kwarkbolletjes zijn lekker als tussendoortje maar ook bij het ontbijt misstaan ze niet. Maak gelijk een grote portie want je kunt de bolletjes prima invriezen!
Dit heb je nodig:
- 250 gram kwark
- 250 gram speltmeel
- 2 eieren
- 2 riipe bananen
- 100 gram cranberries
- 100 gram pure chocolade in stukjes ( minstens 70%)
- 1 theelepel bakpoeder
- Mespunt zout
- Bakplaat bekleed met bakpapier
- Staafmixer
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Pureer de banaan en meng dit met de kwark tot een egaal geheel
- Klop de eieren los en meng dit door het kwark-banaan beslag
- Voeg vervolgens het speltmeel, het bakpoeder en het zout toe en roer goed door elkaar
- Meng als laatste de cranberries en de chocolade door het beslag
- Maak kleine bolletjes van het deeg, plaats ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in ongeveer 20 minuten bruin.