Ontbijttaart met rood fruit
Dit is weer zo’n recept van een keer bakken en een hele week een lekker ontbijt of tussendoortje. Laat je niet afschrikken door het feit dat er kikkererwten in gaan, dit proef je echt niet terug! Hier thuis is het inmiddels een van de favorieten ontbijtjes geworden.
Je hebt nodig:
- 200 gram volkorenmeel
- 200 gram kikkererwten ( uit een pot, als je verse wilt gebruiken moet je de erwten eerst nog weken)
- 200 ml kokosmelk
- 300 gram rood fruit ( diepvries of vers)
- 40 gram kokosbloesemsuiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel kaneel
- 2 theelepels kardemom
- 2 theelepels vanille extract
- Snufje zout
- Eventueel Griekse yoghurt voor erbij
- Springvorm bekleed met bakpapier
- Keukenmachine of staafmixer
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Doe alle ingrediënten, behalve het rood fruit, in je keukenmachine en maal alles goed tot je een egaal mengsel hebt
- Schep het beslag in de springvorm en verdeel het rood fruit erover. Druk het fruit wat aan zodat het wat meer in het beslag komt te liggen
- Plaats in de oven voor ongeveer 30 minuten
- Eet de taart zo of serveer met Griekse yoghurt!