Ontbijttaartjes
De dag beginnen met taart! Een beter begin van de dag is er toch niet?
Deze taartjes kun je eventueel 1-2 dagen van tevoren maken en bewaren in de koelkast of invriezen. Zo kun je ook in drukke weekenden iets speciaals op tafel zetten!
Je hebt nodig:
- 100 g amandelmeel
- 2 eieren
- 50 gram kwark
- 4 eetlepels ahornsiroop
- 1 eetlepel citroenrasp
- 1 theelepel bakpoeder
- mespunt zout
- 100 gram blauwe bessen ( vers of diepvries)
- Voor erbij (optioneel); wat rood fruit, geraspte kokos, klein beetje geraspte pure chocolade
- 2 eenpersoons springvormen of 2 eenpersoons tulband (ingevet)
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Meng de amandelmeel met de eieren, yoghurt, ahornsiroop citroenrasp, zout en het bakpoeder.
- Verdeel het beslag over de 2 springvormpjes en verdeel de helft van de bosbessen over het beslag.
- Schuif de taartjes de oven in voor zo’n 30 minuten.
- Verdeel de overige blauwe bessen over de taartjes en garneer eventueel met nog wat extra fruit, geraspte kokos en een klein beetje geraspte (pure) chocolade.