Oven eitje
Wil je een keer wat anders dan een gekookt of gebakken eitje? Bij ons thuis is dit recept met ei uit de oven toch wel een van de favorieten voor de lunch. Super makkelijk en er zijn zoveel variaties mogelijk!
Je hebt nodig (voor 2 personen):
- 2 eieren
- 2 eetlepels crème fraiche
- eetlepel fijngesneden prei
- zout en & peper
- eetlepel geraspte kaas
- 2 eenpersoons ovenschaaltjes
- grote ovenschaal
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- vet de eenpersoonsovenschaaltjes in met wat boter of olie
- doe in elk bakje een eetlepel crème fraiche
- verdeel de prei over de 2 bakjes, breek daarboven het ei en bestrooi met wat zout & peper naar smaak
- Tot slot de geraspte kaas over de bakjes verdelen
- Zet de twee bakjes in de grote ovenschaal en vul deze met gekookt water zodat de bakjes voor 2/3 onder water staan.
- Plaats de ovenschaal voor ongeveer 15-20 minuten in de oven, dit is afhankelijk van hoe gaar je de dooier wilt hebben.
- Serveer met wat geroosterd volkoren brood en geniet ervan!
Ter variatie kun je ook af en toe wat gerookte zalm of pancetta aan de crème fraiche toevoegen