Ovenschotel met pompoen & spinazie
Ben je op zoek makkelijk recept bomvol groente? Dan is deze ovenschotel met pompoen echt ideaal. En als je al voorgesneden pompoenblokjes koopt ben je helemaal snel klaar!
Dit heb je nodig:
- 400 gram pompoen in blokjes
- 100 gram (baby)spinazie
- 225 gram ricotta
- 1 ei
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- Bosje salie, fijngehakt
- 2 sneetjes volkorenbrood
- Handje geraspte Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Zout & peper
- Ingevette ovenschaal
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Meng de blokjes pompoen met de helft van de salie, 1 teen knoflook, zout, peper en een scheut olijfolie door elkaar in een kom
- Verhit een pan en fruit de overige teen knoflook een minuut. Voeg de spinazie toe en verwarm kort tot het begint te slinken
- Meng de spinazie door de pompoen
- Roer de eieren los en meng met de ricotta.Voeg de overige helft van de fijngehakte salie toe en roer goed door elkaar
- Schep het pompoenmengsel in een ingevette ovenschaal
- Maal de sneetjes brood fijn in een keukenmachine ( of snijd het heel fijn) en meng de Parmezaanse kaas erdoor
- Verdeel het broodmengsel over de pompoen en plaats het in de oven voor ongeveer 30-40 minuten
- Wordt de bovenkant te bruin terwijl de pompoen nog niet gaar is? Bedek de ovenschaal dan met wat aluminiumfolie en zet de schaal nog even terug in de oven.