Overnight oats met banaan
Het ontbijt is toch wel mijn favoriete moment van de dag. In het weekend vaak net iets uitgebreider dan doordeweeks. Maar dit recept is toch wel mijn lievelingsontbijt voor doordeweeks!
Je maakt het de avond van te voren al klaar, scheelt ’s ochtends behoorlijk wat tijd en is lekker voedzaam door de havermout.
Wist je dat haver helpt om het LDL cholesterolgehalte in het bloed te verlagen? Een laag LDL cholesterol zorgt ervoor dat je minder risico hebt op hart en vaatziekten.
Je hebt nodig ( voor een persoon):
- 30 gram havermout ( dit zijn ongeveer 5-6 eetlepels)
- 1 banaan
- Kaneel naar smaak
- Fruit naar keuze ( vers of diepvries)
- 200 ml water ( meer of minder kan ook afhankelijk van hoe dik je de overnight oats wilt hebben)
- Optioneel lijnzaad en/ of chiazaad
Zo maak je het:
- Doe de havermout in een ontbijtkom
- Prak de banaan fijn en meng met de havermout
- Voeg het water toe en roer goed door. Het lijkt nu nog heel waterig maar doordat je het een nacht laat wellen is het de volgende dag verandert in een stevige consistentie. Je kunt naar eigen smaak meer of minder water toevoegen
- Meng naar smaak kaneel door de havermout en voeg, en indien je wilt, ook wat lijnzaad en/of chiazaad toe en meng alles door elkaar
- Voeg het fruit toe, plaats een nacht in de koelkast en klaar is je ontbijt!