Pannenkoeken met blauwe bessen
Je kunt nooit genoeg recepten hebben voor lekkere ontbijt pancakes! Deze variant met karnemelk en blauwe bessen is lekker fris van smaak!
Bak gelijk een dubbel portie want je kunt het prima invriezen. Zo hoef je het een volgende keer alleen maar even op te warmen en heb je in een hand omdraai een heerlijk ontbijt!
Je hebt nodig:
- 200 gram speltmeel
- 4 eieren
- 500 ml karnemelk
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- Mespunt zout
- Blauwe bessen, ongeveer 150-200 gram
- Eventueel een beetje maple syrup
En zo maak je het:
- Meng het meel met de bakpoeder en zout in een kom
- Klop de eieren los en meng dit door het meel
- Roer vervolgens de karnemelk erdoor heen en meng tot een egaal beslag
- Voeg als laatste de baking soda toe en roer nog even kort
- Verhit wat olie ( of een klein beetje boter) in een koekenpan en schep er een lepel beslag. Afhankelijk van de grote van je pan kun je meerdere pancakes tegelijk bakken.
- Verdeel wat bosbessen over het beslag en bak ze (om en om) goudbruin en gaar in ongeveer 4-5 minuten
- Serveer de pancakes met extra blauwe bessen en eventueel een klein beetje maple syrup