Pompoenlasagne
Naast lasagne van zoete aardappel hebben we nu ook een lekker recept voor pompoenlasagne!
Aangezien lasagnebladen altijd gemaakt worden van bloem, waardoor ze geen enkele vezels en voedingswaarde bevatten is dit een veel gezonder alternatief én op deze manier kom je met gemak aan je 250 groente per dag. Maar misschien wel het allerbelangrijkste, het is ontzettend lekker!
Je hebt nodig ( voor 2 personen)
- Pak pompoenlasagne bladen (tegenwoordig bij de meeste supermarkten kant en klaar te koop)
- 1 courgette
- 250 (kastanje) champignons
- Pakje tomaten basilicum saus (390 gram)
- Teentje knoflook
- 100 gram chorizo
- Bol mozzarella
- 2 eetlepels crème fraiche
- Zout en peper naar smaak
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Pers het teentje knoflook en meng dit door de tomatensaus
- Snijd de courgette en champignons in plakken
- Snijd de chorizo in blokjes en bak even in een koekenpan
- Schep een klein beetje van de saus in de ovenschaal
- Leg een laag pompoenbladen neer, vervolgens een laagje courgette, champignons en een beetje van de chorizo en eventueel peper en zout naar smaak. Verdeel hier weer wat tomatensaus over en bedek met de pompoenbladen.
- Afhankelijk van de grote van je ovenschaal kun je nog een laag maken. Let wel op dat je eindigt met de pompoen en houd wat tomatensaus over.
- Meng de crème fraiche met de overgebleven tomatensaus en verdeel over de bovenste laag pompoenbladen.
- Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de lasagne
- Plaats de schaal voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.