romige cashewnoten-havermoutpap met blauwe bessenjam
Je moet een nachtje geduld hebben voor dit ontbijt maar het is echt de moeite waard! Een heerlijke romige pap van cashewnoten en havermout met een jam van blauwe bessen.
Het fijne van dit ontbijt; het is heel goed voor te bereiden. Dus niet alleen geschikt voor een rustig begin van je weekend maar ook voor de haastige ochtenden!
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 80 gram havermout
- 80 gram cashewnoten
- 3 medjouldadels
- 50 ml amandelmelk (en eventueel iets extra)
- 150 gram blauwe bessen (vers of uit de diepvries)
- 1theelepel vanille extract
- ½ eetlepel maizena
- Blender of staafmixer
Zo maak je het:
Voorbereiding:
- Doe de cashewnoten, havermout en de dadels in een kom en giet er koud water bij. Laat dit afgedekt 1 nacht weken.
Bereiding:
- Giet het mengsel af en meng het met de amandelmelk en vanille extract.
- Maal het met behulp van de blender of de staafmixer tot een romig geheel.
- Indien je de pap wat dunner wilt hebben kun je nog wat extra amandelmelk toevoegen.
- Voor de snelle jam doe je de blauwe bessen samen met wat water en een ½ eetlepel maïzena in een steelpan en breng je het aan de kook. Laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Mocht het te dik worden dan kun je wat extra water toevoegen.
- Verdeel de pap over 2 mooie kommen en schep er een royale lepel jam op!