Spaghetti met pompoensaus
Dit is één van de lekkerste gerechten die ik ooit heb gemaakt (en goedgekeurd door zowel de man als baby!). Het kost niet veel moeite en tijd om te maken, en je zet toch echt iets lekkers op tafel.
Ingredienten voor 2 personen:
- 400 gram pompoenblokjes (ik heb de gesneden versie in een zak gebruikt, je kunt het natuurlijk ook zelf snijden)
- een handje feta (circa 60 gram)
- een handje walnoten
- 1 blokje paddestoelenbouillon
- 100 gram (ongekookte) volkoren spaghetti
- 2 el mascarpone (gorgonzola kan ook, als je van iets meer pit houdt)
- 1 el gedroogde tijm
- 200 gram spinazie
- Optioneel: 50 gram gebakken spekjes
Bereiding
Als je spekjes gebruikt, bak deze dan 5-10 minuten. Zet twee pannen met kokend water op het vuur. Kook in de ene pan de pompoenblokjes gaar (in circa 15 minuten). Pureer vervolgens kort met de staafmixer tot je een romige saus hebt. Voeg de pompoensaus toe aan de spekjes, en voeg de tijm en het bouillonblokje toe. Kook intussen de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de feta en walnoten in kleine stukjes. Giet de spaghetti af en voeg dit toe aan de pompoensaus. Warm alles nog even goed door. Verdeel over twee borden, strooi de walnoten en feta erover en enjoy:)