Sticky paddestoelen met radijs
Dit recept is ideaal voor als je druk bent; het staat in minder dan 20 minuten op tafel en je hebt slechts een paar ingredienten nodig. In dit recept zijn kastanjechampignons gebruikt, maar een mix van courgette en paddestoelen kan ook heel goed.
Ingredienten (voor 2 personen)
- 400 gram paddestoelenmix of kastanjechampignons
- bosje verse radijs
- 100 gram zilvervliesrijst
- bosui (bosje)
- 50 ml sojasaus
- 1 rode ui
- verse gember, of gember uit een potje (circa 3 x 3 cm)
- 1 tl olijfolie
Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit intussen de olijfolie in een wokpan. Voeg de (gesneden) paddestoelen of champignons toe. Snipper de rode ui en voeg deze toe. Verwijder de schil van de gember en rasp deze vervolgens (of snijd deze fijn), en mng deze door de paddestoelenmix. Voeg vervolgens de sojasaus toe en laat op laag vuur indikken. Snijd de radijs in plakjes, knip de bosui in stukjes en houd deze apart. Schep de rijst in 2 kommen, voeg de paddestoelenmix toe en garneer met de radijs en bosui.
Eet smakelijk!