Vegetarische chili sin carne
Wil je eens een dagje zonder vlees? Deze chili bevat vegetarisch gehakt en is zo lekker dat je het vlees echt niet mist! Het recept is voldoende voor vier personen.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 175 g vegetarisch gehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl gemalen komijn
- ½ tl chilivlokken
- 1 zak paprikamix
- 700 g tomato frito (gezeefde tomaten)
- 200 g mais in blik (uitgelekt)
- 800 g chilibonen in blik (uitgelekt)
- 125 ml crème fraîche
- 50 g geraspte jong belegen kaas
- 2 avocado’s
Bereiding
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg het gehakt, de paprikapoeder, komijn en chilipeper toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan het mengsel en bak 5 min. Doe de tomato frito erbij en laat op laag vuur 8 min. zachtjes koken.
Voeg de mais en bonen toe, schep om en warm nog 3 min. door. Verdeel de chili sin carne en de rijst over 4 borden. Serveer met 1 el crème fraîche en bestrooi met de kaas. Voeg tot slot een halve avocado (gesneden) per bord toe.