Wafels met banaan & blauwe bessencompote
Het ontbijt is toch wel echt mijn favoriete maaltijd van de dag. Zeker in het weekend als je net even wat meer tijd hebt. Wafels voor het ontbijt hebben iets feestelijks, zelfs op een koude en regenachtige dag wordt je hier toch vrolijk van?
Doordat we de bloem vervangen hebben door volkoren speltmeel en er geen suiker is toegevoegd, is dit een lekkere maar ook voedzame start van de dag!
Dit heb je nodig ( voor 4-6 wafels) :
- 70 gram volkoren ( spelt)meel
- 2 rijpe banaan
- 4 eieren
- 2 theelepel koek- of kaneelkruiden
- 200 ml melk
- snuf zout
Bessencompote
- 200 gram blauwe bessen
- 2 eetlepel water
Zo maak je het:
- Verwarm de wafelijzer.
- Prak de bananen fijn.
- Klop het ei luchtig.
- Voeg het ei, het meel, kaneel en snuf zout toe aan de banaan en meng met een garde tot een beslag.
- Giet het beslag in de wafelijzer en laat 5 minuten garen.
- Doe voor de bessencompote de blauwe bessen en het water in een steelpannetje en roer door elkaar.
- Laat 5 minuten zachtjes pruttelen en blijf ondertussen roeren.
- Serveer de wafels met de compote en eventueel nog wat Griekse yoghurt voor erbij.