Wafels voor het ontbijt
Als je in het weekend iets bijzonders op tafel wilt zetten maar geen zin hebt om uren in de keuken te staan dan zijn deze wafels ideaal! Het beslag is namelijk zo gemaakt en ook het bakken van de wafels duurt maar een paar minuten.
Doordat de bloem vervangen is door meel krijg je direct al wat vezels binnen en heb je langer een verzadigd gevoel. En daarnaast zijn de wafel ook nog eens ontzettend lekker!
Dit heb je nodig (voor 4 / 5 wafels):
- 100 gram volkoren speltmeel
- 4 eieren
- 100 ml (plantaardige) melk
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eetlepels ( of meer naar smaak) kaneel
- voor erbij, fruit naar keuze (bijvoorbeeld blauwe bessen, rood fruit, gebakken appel) geraspte kokos en eventueel wat honing of maple syrup
- wafelijzer
- kokosolie om het wafelijzer mee in te vetten
En zo maak je het:
- Vet het wafelijzer in met kokosolie en verwarm voor.
- Mix in een kom met een garde het meel, de eieren, melk, bakpoeder en kaneel. Giet wat van het beslag in het wafelijzer en bak de wafels gaar. Het hangt van je wafelijzer af hoe lang precies maar houd als richtlijn 3 -4 minuten aan.
- Serveer met fruit, kokossnippers en eventueel wat honing of maple syrup.