Wentelteefjes
Wentelteefjes zijn (naast pannenkoekjes) toch wel het ultieme gerecht om het weekend mee te starten. Het originele recept bevat echter veel suiker, daarom hieronder een recept wat nét zo lekker is maar wel zonder toegevoegde suikers.
Het beste is om wat ouder brood te gebruiken, dit maakt het alleen maar lekkerder!
Dit heb je nodig (voor 2 personen):
- 4 sneetjes oud noten (-rozijnen) brood (of volkoren of speltbrood)
- 1 ei
- 125 ml melk
- 1 appel
- kaneel
- kokosolie
- 2 koekenpannen
En zo maak je het:
- Schil de appel en snijd in schijfjes
- Klop het ei samen met de melk en kaneel naar smaak los in een diep bord
- Wentel de sneetjes brood door het melk mengsel. Als je brood van een paar dagen oud hebt kun je het ook even laten liggen in het mengsel
- Verhit in een koekenpan wat kokosolie en bak de sneetjes brood goudbruin in ongeveer 4-6 minuten. Keer halverwege
- Bak in de ander pan de appelschijfjes in een beetje kokosolie en bestrooi met flink veel kaneel. Als je niet zo van kaneel houdt kun je dit uiteraard weglaten
- Serveer de wentelteefjes met de gebakken appel (je kunt er eventueel ook nog een beetje kwark bij serveren) & geniet!