Zoete tomaten-kikkererwtenstoof
Onderstaand recept is niet zelf bedacht maar het is zo ontzettend lekker dat ik het jullie niet wil onthouden. Het komt uit het boek ‘All day Bowls’ van Denise Kortlever.
Dit is zo’n gerecht wat niet veel werk is maar zo veel smaak heeft! Ideaal dus voor drukke dagen of als je eigenlijk geen zin hebt om te koken.
Het moet wel een half uurtje pruttelen maar dan kun je ondertussen mooi iets anders doen of helemaal niets natuurlijk.
Dit heb je nodig:
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 blikken tomatenblokjes ( a 400 gram)
- 1 blik kikkererwten (a 400 gram)
- 1 liter groentebouillon
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- ½ thelepel kaneel
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder ( de pittige variant; pimenton)
- 1 citroen
- Handje rozijnen
- 100 gram parelcouscous
- 5 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels olijfolie
En zo maak je het:
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook ongeveer 5 minuten.
- Voeg de knoflook, kaneel en een ½ theelepel gerookte paprikapoeder toe en bak een minuut mee.
- Spoel de kikkererwten even af en giet dit samen met de tomatenblokjes en de bouillon in de pan.
- Voeg ook de rozijnen toe en een beetje citroensap.Breng alles aan de kook en laar minstens een kwartier op laagvuur pruttelen. Roer af en toe.
- Voeg na een kwartier de parelcouscous toe en laat het 15 minuten meekoken op laag vuur.
- Maak ondertussen een saus van de Griekse Yoghurt, de resterende gerookte paprikapoeder en citroensap naar smaak.
- Serveer de stoof met een schep paprikayoghurt.
Je kunt dit gerecht al van te voren bereiden, dit komt de smaak zelfs ten goede! Als je dit wilt voeg dan de couscous bij het opwaren toe en laat het dan 15 minuutjes pruttelen.