Bloemkool risotto
Ben je dol op risotto maar niet op de hoeveelheid calorieën die je daar mee binnen krijgt? Probeer dan deze risotto van bloemkoolrijst. Nét zo romig als de echte en een stuk gezonder.
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
- Zak bloemkoolrijst ( 400 gram)
- Olijfolie
- sjalot, gesnipperd
- 250 gram kastanjechampignons, in plakjes gesneden
- 2 tenen knoflook
- 250 ml paddenstoelenbouillon
- 60 gram ongeklopte slagroom
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Zout & peper
- Fijngehakte peterselie
En zo maak je het:
- Fruit de ui en de knoflook in een beetje olijfolie. Voeg de champignons toe en bak dit ongeveer 5 minuten tot ze zacht worden
- Voeg de slagroom toe en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat een minuut zachtjes koken
- Meng de bloemkoolrijst door de pan en breng op smaak met zout en peper. Kook al roerend tot het geheel zacht wordt en het grootste deel van het vocht is opgenomen. Mocht de bouillon al opgenomen zijn maar is de rijst nog niet zacht genoeg, voeg dan wat extra bouillon toe
- Voeg als laatste de Parmezaanse kaas er doorheen ( houd wat apart voor het garneren). Bestrooi naar smaak met peterselie en de resterende kaas.