zalmkoekjes met feta
Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en we raden je dan ook aan om in ieder geval 1 keer per week vis te eten. Bij voorkeur vette vis, zoals makreel, haring, sardines of zalm. Probeer wel altijd te kiezen voor duurzaam gevangen vis. Dit hoeft echt niet altijd verse vis te zijn, tegenwoordig heb je ook hele goede kwaliteit diepvries vis!
Onderstaand recept is super makkelijk én heel goed voor te bereiden.
Je hebt nodig ( voor 4 personen):
- 350 gram zalmfilet ( zonder huid)
- 100 gram feta
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel ( of gebruik een verkruimelde beschuit)
- Dille
- Peper en zout
- Olie om in te bakken
- Keukenmachine / staafmixer
En zo maak je het:
- Mix de zalm grof in de keukenmachine of met je staafmixer en meng vervolgens met het paneermeel en het ei
- Verkruimel de feta en meng dit samen met de dille ( hoeveelheid is naar smaak) door het zalmmengsel. Breng op smaak met peper en zout
- Maak 12 koekjes en laat de koekjes wat steviger worden in de koelkast.
- Bak de koekjes in ongeveer 6 tot 8 minuten gaar
Wat hier heel lekker bij smaakt is een salade van komkommerlinten, Griekse yoghurt , geperste knoflook , dille en peper en zout!