Chocolade dadelcake
Deze cake is bij ons thuis inmiddels een van de favorieten. Super makkelijk te maken, zonder toegevoegde suikers (en glutenvrij) en oh zo lekker!
Dit heb je nodig:
- 250 gram medjoul dadels ( zonder pit)
- 120 gram amandelmeel
- 3 eetlepels (rauwe) cacao poeder
- 4 biologische eieren
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel baking soda
- cakeblik bekleed met bakpapier
- Keukenmachine of staafmixer
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Doe de dadels, cacao, kaneel, vanillepoeder in de keukenmachine en maal fijn
- klop de 4 eieren in een kom luchtig
- Voeg de eieren, amandelmeel, en de baking soda toe aan de dadels. Meng het in de keukenmachine of met de mixer totdat alles goed gemengd is. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn
- Giet het beslag in je cakeblik en plaats in de oven voor ongeveer 35 minuten