Courgette spaghetti met spinaziepesto
In dit recept wordt de pesto als saus gebruikt voor bij de courgette spaghetti maar het is ook heerlijk op brood óf als dip voor bij de borrel! En je kunt de pesto ook van te voren al klaar maken, het blijft zeker een paar dagen goed in koelkast.
De ‘spaghetti’ kun je zelf maken van courgette maar je kunt het tegenwoordig ook kant en klaar kopen bij de supermarkt.
Dit heb je nodig ( voor 2 personen):
- 400 gram courgette spaghetti
Voor de pesto:
- 150 gram gewassen spinazie
- 2 gepelde knoflooktenen
- Rasp + sap van een halve citroen
- 60 ml olijfolie + eventueel wat extra
- 75 gr walnoten
- 50 gr parmezaanse kaas
- peper & zout
En zo maak je het:
- Voeg alle ingrediënten voor de pesto, behalve de olijfolie, in je keukenmachine ( met de staafmixer kan het ook prima)
- Mix de ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa door steeds kort te pulseren. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe
- Breng op smaak met peper en zout. Als je de pesto te dik vindt dan kun er nog wat extra olijfolie aan toevoegen
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en roerbak de courgette spaghetti in ongeveer 2-3 minuten gaar
- Meng de pesto door de spaghetti, serveer er eventueel een stukje vis bij, en klaar is je maaltijd!