Havermout met rood fruit uit de oven
Dit recept is geschikt voor 4 personen maar je kunt het ook gerust maken als je met zijn 2en bent. Je kunt het namelijk 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Handig voor als je een drukke week hebt of wat langer wilt uitslapen.
Dit heb je nodig :
- 200 gram havermout
- 400 ml melk
- 300 gram rood fruit ( vers of diepvries)
- 1 ei
- Kaneel
- 40 gram pure chocola ( minstens 70%)
- Eventueel Griekse yoghurt voor erbij
- Bakpapier
- Ovenschaal
En zo maak je het:
- Verwarm de oven op 180 graden
- Bekleed de ovenschaal met het bakpapier
- Meng de havermout met de melk
- Klop het ei los en doe dit bij het havermout mengsel en roer goed door
- Voeg kaneel naar smaak toe
- Meng de helft van het rood fruit door het havermoutmengsel en giet dit in de ovenschaal
- Verdeel de andere helft van het fruit over de havermout
- Rasp de chocola erover heen en plaats in de oven voor ongeveer 20 minuten
- Serveer meteen, eventueel met wat Griekse yoghurt