Brownies van dadels & zwarte bonen
Brownies zijn een van de dingen wat ik het liefst elke dag zou eten ( wie niet?) maar helaas is dat niet zo goed voor de lijn. Máár gelukkig zijn er ook lekker én gezonde alternatieven.
Van deze brownie met zwarte bonen ( én chocola) kun je gerust elke dag een klein stukje nemen. En laat je niet tegenhouden door het feit dat er zwarte bonen gebruikt worden. Dit proef je niet terug in het recept. Maar het zorgt wel voor een langer verzadigend gevoel en je krijgt gelijk wat extra vezels binnen.
Dit heb je nodig:
- 1 blik zwarte bonen, à 400 gram
- 10 grote medjoul dadels
- 75 gram pure chocolade (minstens 70%)
- 2 eieren
- 40 gram cacaopoeder
- 1 tl vanille-extract
- 1tl zout
- Handje walnoten
- Handje rozijnen
- 1 tl bakpoeder
- Keukenmachine
- Vierkant bakblik bekleed met bakpapier
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 175 ºC
- Spoel de zwarte bonen af, en doe ze samen met de eieren, dadels en vanille-extract in je keukenmachine en laat goed draaien totdat er een gladde massa ontstaat
- Voeg nu het bakpoeder, het zout en de cacaopoeder toe aan het bonenmengsel en meng alles goed door elkaar
- Snijd de chocola in kleine stukjes. Meng ongeveer 2/3 hiervan door het beslag
- Voeg vervolgens de noten en de rozijn toe aan het beslag en giet het in je bakblik
- Strooi de overige chocola over je beslag en zet in de oven voor ongeveer 30 minuten in je oven
- Laat 5 minuten afkoelen in de vorm, haal het daarna uit de vorm en laat het op een rooster verder afkoelen. Zo voorkom je dat de onderkant zompig wordt
- Snijd in stukken en bewaar het in de koelkast of vries een gedeelte in