chocolade kokostaart
Chocola en kokos dat is toch wel de perfecte combinatie. Denk bij de deze taart aan een bounty maar dan nog veel lekkerder!
Het ziet er misschien uit als ingewikkeld en veel werk maar je maakt de lagen in 3 stappen dus het is echt heel goed te doen. Begin wel op tijd, de taart moet een nacht in de koelkast staan voor dat je een stuk kunt proeven.
Het is het wachten echt meer dan waard!
Dit heb je nodig:
- Keukenmachine of staafmixer
- Springvorm bekleed met bakpapier
Voor de bodem:
- 200 gram medjouldadels
- 125 gram walnoten
- 75 gram kokosrasp
Voor de kokoslaag:
- 125 gram cashewnoten
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels kokosolie
- 50 gram kokosrasp
- 2 eetlepels maple siroop
Voor de chocolade laag:
- 200 ml kokoksmelk
- 150 gram pure chocola ( minsten 70% cacao), in stukjes
- Cacaopoeder
Zo maak je het:
- Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine ( of gebruik een staafmixer) en meng alles tot een geheel.
- Doe het dadelmengsel in de springvorm, druk goed aan en plaats in de koelkast
- Kook voor de vulling de cashewnoten in ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn
- Doe de cashewnoten samen met de overige ingrediënten voor de kokos laag in de keukenmachine en maal alles fijn
- Verdeel dit beslag over de bodem en plaats weer terug in de koelkast
- Verwarm de voor de chocoladelaag de kokosmelk in een pan
- Doe de chocola erbij en roer tot het volledig gesmolten is
- Verdeel de chocoladeroom over de kokoslaag en plaats de taart voor een nacht in de koelkast
- Bestrooi de taart vlak voor het serveren met een klein beetje cacao & geniet ervan!