Bananenbrood met pindakaas & chocola
Bananenbrood blijft favoriet als tussendoortje. En deze met pindakaas is zeker een aanrader!
Je hebt nodig:
- 200 gram volkoren speltmeel
- 4 rijpe bananen
- 75 gram pindakaas met stukjes pinda
- 3 eieren
- 100 gram pure chocolade ( minstens 80%), in stukjes
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel speculaaskruiden
- Cakeblik bekleed met bakpapier of ingevet
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Meng het meel met de bakpoeder en de speculaaskruiden
- Prak 3 bananen fijn ( de vierde banaan bewaar je voor later) en meng dit met de eieren en de pindakaas goed door elkaar
- Giet het banaanmengsel bij het meel en meng tot een egaal beslag
- Roer de chocola door het beslag en giet het in het cakeblik
- Snijd de overgebleven banaan in de lengte door midden en leg dit op het beslag.
- Plaats de cake voor ongeveer 20 – 25 minuten in oven