amandelcrumble met appel & bosbessen
Dit ontbijt is echt zo gemaakt, de oven doet namelijk het meeste werk, maar is zó ontzettend lekker!
En als je een dubbele portie maakt heb je gelijk je ontbijt voor de volgende dag al klaar, je kunt het namelijk gerust een dag bewaren in de koelkast (in afgesloten bakje). Hoef je het de volgende dag alleen maar even op te warmen, maar je kunt het ook heel goed koud eten.
Behalve als ontbijt kun je dit ook heel goed als dessert serveren met wat lobbig geklopte slagroom of een bolletje ijs. Dan is het natuurlijk niet echt gezond meer te noemen maar zo af en toe moet dat best kunnen!
Je hebt nodig voor 2 personen:
- 3 appels geschild en stukjes gesneden
- 150 gram bosbessen of blauwe bes bessen (diepvries of vers)
- 50 gram amandelmeel en 1 eetlepel extra
- ½ eetlepel kokosolie of boter (niet gesmolten!)
- 1 eetlepel Maple Syrup
- kaneel naar smaak
- eventueel kwark of Griekse yoghurt voor erbij
- ovenschaal
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de appel en de bosbessen in de ovenschaal en schep 1el amandelmeel en de kaneel erdoor
- Doe de overige amandelmeel, kokosolie en ahornsiroop in een kom en meng dit door elkaar met koude vingertoppen totdat je een crumble krijgt. Verdeel de crumble daarna over het fruitmengsel
- Zet de ovenschaal in de oven en bak 20-25 minuten totdat de crumble krokant en goudbruin van kleur is
- Serveer met kwark of Griekse yoghurt en geniet ervan!