Courgettebootjes
Dit recept is (overduidelijk) geïnspireerd op het originele recept van Rens Kroes. Ik moet zeggen dat ik over het algemeen geen enorme fan van haar kookboeken ben (veel te ingewikkeld en iets te veel suikers) maar dit recept komt al jarenlang regelmatig op tafel. Eerlijk is eerlijk, het is geen gerecht voor een drukke werkdag, maar wél leuk als je mensen over de vloer krijgt of gewoon eens iets lekkers op tafel wilt zetten. Het volgende recept is voldoende voor 2 grote eters. Je kunt het natuurlijk ook over vier personen verdelen en er dan een lekker stukje (vegetarisch) vlees of kip bij serveren.
Ingrediënten
- 2 hele courgettes
- 6 el gezeefde tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 8 kastanjechampignons
- bouillonblokje kip
- zilvervliesrijst
- 12 blaadjes verse basilicum
- 1 tl laos kruiden
- 1 tl kurkuma
- 2 tl kerrie
- 2 mespuntjes cayennepeper
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgettes via de lengte door en hol ze uit met een lepel. Doe het vruchtvlees in een grote kom. Besprenkel de courgettes met olijfolie en zet ze circa 15 minuten in de oven. Bereid intussen de zilvervliesrijst met het bouillonblokje erdoor. Snijd de champignons, basilicum, rode ui en knoflook in kleine stukjes en roer dit door het vruchtvlees. Voeg vervolgens de kruiden en de tomatensaus toe en roer nog even goed door. Haal de courgette uit de oven en vul dit met het mengsel. Zet nog circa 15 minuten in de oven (Voeg eventueel aan het einde nog wat geraspte kaas toe voor een bruin en krokant laagje). Haal uit de oven en serveer met de zilvervliesrijst.