Appel – noten cake
Deze appel – noten cake is super makkelijk te maken, alle ingrediënten in een kom , goed roeren en klaar is je beslag!
Wanneer je het in plakjes invriest heb je voor de hele week een lekker tussendoortje!
Je hebt nodig:
- 250 gram Griekse yoghurt
- 250 gram volkorenspeltmeel
- 1 ei
- 2 appels in stukjes gesneden
- 50 gram walnoten, grof gehakt
- 50 gram peccannoten grof gehakt
- 4 theelepels kaneel
- 2 eetlepels maple syrup
- 1 theelepel baking soda
- Cakeblik bekleed met bakpapier
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 180 graden
- Meng de Griekse yoghurt, het meel, ei, kaneel en maple syrrup goed door elkaar
- Houd een paar noten apart voor bovenop de cake. Meng de rest van de noten en de appel door het beslag
- Voeg als laatste de bakingsoda toe en roer nog even kort
- Giet het beslag in je cakeblik, verdeel de overige noten erover en plaats de cake in de oven voor ongeveer 22-30 minuten.