Appelcake
Juist in deze tijd is het belangrijk je lichaam te voeden met gezonde voeding in plaats met vulling, hoe verleidelijk dat ook kan zijn. Daarom het recept voor een lekkere maar ook verantwoorde appelcake!
Doordat we de bloem vervangen hebben door volkorenmeel krijg je meer vezels binnen. En de boter is vervangen door kwark , op deze manier krijg je een stuk minder verzadigende vetten binnen. Maar de cake smaakt er niet minder lekker om, dat is eigenlijk het belangrijkste!
Ingrediënten:
- Appelcake
- 200 gram volkorenmeel
- 250 gram kwark
- 3 eieren
- 8 gram bakpoeder
- 4 appels
- 100 gram walnoten
- 150 gram rozijnen
- Kaneel
- bakpapier
En zo maak je het :
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Bekleed een taartvorm of cakeblik met het bakpapier
- Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd 2 appels in schijfjes en rasp de andere 2 appels fijn.
- Meng het meel met de kwark, eieren, bakpoeder en kaneel naar smaak. Voeg de geraspte appel, rozijnen en walnoten toe en meng nog even goed door.
- Doe het deeg in de taart- of cakevorm en bedek met de schijfjes appel.
Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar