Banaanhavermout repen mét pindakaas
Deze banaanhavermout repen mét pindakaas zijn ideaal als tussendoortje. Behalve de pure chocolade worden er geen suikers aan toegevoegd, geven ze een lang verzadigend gevoel én ze blijven een week goed. Dus een keer bakken en de hele week een lekkere snack!
Je hebt nodig:
- 3 rijpe bananen ( of 4 als het kleine bananen zijn)
- 200 gram (medjoul) dadels zonder pit
- 125 gram fijne havermoutvlokken
- 50 gram pindakaas
- 75 gram meel ( bijvoorbeeld speltmeel of volkorenmeel)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 100 gram pure chocolade ( minstens 70%)
- Ovenschaal / brownievorm bekleed met bakpapier
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Doe de dadels met de banaan en pindakaas in je keukenmachine ( of gebruik een staafmixer) en maal de dadels fijn
- Meng in een kom de havermout, meel en olie. Voeg het dadel mengsel toe en meng tot een glad geheel
- Snijd de chocolade in kleine stukjes en meng door je ‘deeg’
- Doe het in je ovenschaal en druk goed aan, zodat het gelijkmatig verdeeld is
- Bak het in ongeveer 15 minuten gaar. Laat het even afkoelen en plaats het tot slot nog 2 uur in de koelkast om op te stijven
- Snijd het vervolgens in repen en geniet!
- Bewaar de overige repen luchtdicht verpakt of vries het per portie in