Bananenbrood met aardbeien & pure chocolade
Bananenbrood is een van de makkelijkste tussendoortjes die je kunt maken maar ook echt een van de lekkerste! In dit recept gebruiken we verder aardbeien en pure chocolade, een perfecte combinatie van zoet & bitter!
Het blijft zeker een paar dagen goed in de koelkast maar je kunt het ook heel goed in plakjes invriezen. Zo heb je heel makkelijk elke dag van de week een gezond en vooral ook lekker tussendoortje.
Je hebt nodig:
- 150 gram volkoren speltmeel
- 3 eieren
- 3 bananen, liefst zo rijp mogelijk
- 225 gram aardbeien
- 80 gram pure chocola, minstens 80%
- 1,5 theelepel bakpoeder
- Cakeblik bekleed met bakpapier
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Prak of pureer de bananen zo fijn mogelijk
- Meng in een kom het meel met het bakpoeder ,de bananen en de eieren
- Hak de chocola in grove stukken. Houd een handje achter en meng de rest van de chocolade door het meel-banaan mengsel
- Snijd de aardbeien in plakjes en roer dit door het beslag
- Giet het beslag in je cakevorm en verdeel de overige chocolade erover heen
- Plaats in de oven en bak in ongeveer 20-30 min gaar.