Brood met avocado en een gepocheerd ei
Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die ervoor kiezen om brood volledig te laten staan. Zonde, en in mijn ogen ook helemaal niet nodig. Mits je het in de goede verhoudingen eet (én voor volkoren producten kiest) kan je gewoon je boterham blijven eten en toch afvallen! Eén van mijn favoriete belegsoorten is avocado met gepocheerd ei. De combinatie van eiwitten en vetten zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel niet te veel schommelt, waardoor je lang verzadigd blijft.
Ingrediënten
- 1 volkoren boterham (geroosterd of vers, wat je lekker vindt)
- 1 ei
- 1 avocado
- Sesamzaad
- handje rucola
- Scheutje natuurazijn
Bereiding
Zet een bakpan met water op het vuur (een laagje van circa 10 cm is voldoende). Voeg een scheut azijn (circa 25 ml) toe. Wacht tot het water kookt en draai vervolgens het vuur laag (tot het water nog net borrelt). Breek een ei boven de pan en pocheer deze in circa 1,5 minuut gaar. Verwijder met een spatel met gaatjes en leg het ei heel even op een theedoek om het overtollige water te verwijderen. Snijd de avocado in plakjes. Leg deze samen met het ei op de (geroosterde) boterham en doe hier nog wat rucola en sesamzaad overheen.