Chocolade ontbijtcake met pindakaas
Met dit koudere weer zijn warme ontbijtjes écht een aanrader, een hele fijne start van de dag. En als dat dan ook nog is kan met chocola én pindakaas, een beter begin van je weekend kan toch haast niet?!
Gebruik in dit soort gerechten wel altijd echt pure chocola, dus minstens 70% cacao. Met andere chocola kan het uiteraard ook maar dan is het wel iets minder gezond.
Het is een vrij machtig ontbijtje, het is voldoende voor 4 personen. Of voor 2 personen en dan heb je je gelijk ontbijt voor 2 dagen!
Dit heb je nodig:
- 50 gram havermout
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 rijpe bananen fijngeprakt
- 2 eieren
- 2 eetlepels pindakaas
- 2 theelepels cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanilleextract
- 30 gram pure chocola ( minstens 70% )
- Eventueel wat Griekse yoghurt en rood fruit voor erbij
- Ovenschaal, ingevet of bekleed met bakbapier.
- Mixer
En zo maak je het:
- Meng de bananen met de yoghurt en de eieren en klop met de mixer tot een luchtig geheel
- Voeg de havermout, bakpoeder en vanille en de pindakaas toe aan de mengkom en meng goed door elkaar. Schenk het beslag in de ovenschaal
- Snijd de pure chocola in grove stukken en verdeel over het beslag. Plaats de chocoladecake in de oven en bak in 15-20 minuten gaar
- Serveer eventueel nog met een klein beetje Griekse yoghurt en wat rood fruit